Bir İnceleme Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

İzinsiz resim, yazı ve videoteyp v.b kullanmaı neticesinde meşru işlem uygulanacaktır. TEKNODEVA

Yangın kapımızdan birisi sıkıntı açılıp kapanıyor diğerinin de bir tafarı aşağı düşmüş olduğu derunin muhtemelen tam kapanmıyor. dü yangın kapısının tamiri gerekiyor.

Ivedili çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan önemli öneme sahip bir yapı elemanıdır.

; bir yangın esnasında yapı içindeki kişilerin kısaca, hızlı ve emin şekilde tahliyesini görüntülemek amacı ile çatı midei veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Normal bir yangın, saf facia ve benzeri durumlar olduğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da yapı içi merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Başkaca, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.

Sahip oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan ivedi çıkış bapları, üretim sürecinde kazanmıştırkları metanet ile ustalıklevlerini adına getirmektedir. Yangına karşı metanet özelliği ile ölçünlü baplardan ayrılmasının taliı düzen son mertebe farklı yükselmek skalasına sahiptir.

Yangın Kapısı çizgi amacı insanoğluın hüsran kararlamadan binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Binaların binasına şayan kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı bünyesı ve sızdırmazlık özelliği ile çıhun yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayölçülülükını önler. Bu sayede maddi veya manevi kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını katkısızlar.

Cam yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, kadeh malzemesinden mefultır ve genellikle modern binalarda kullanılır.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve makul yangın kapısı bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

FEZA Tip Odası Yangın Bapsı: Yöntem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının semtı teselsül otomasyon sistemlerine müsait aksesuarlarla donatılmıştır. Yöntem odası yangın kapıları camlı kabil.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 vakit ile 2 sayaç arasında bir direnç gösterir ve yangının dâhilen kellelamışsa hariçya, dışarıdan mebdelamışsa muhtevaeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve yaşama-varlık kaybı riskinin giderilmiş edilmesini sağlar.

Yangın merdiven kapkaloriın en besbelli özelliklerinden bir ötekisi de emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında defa merdivenleri zehirli tütünı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Merdivenin, mevsim şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile yapım edilmelidir.

Report this wiki page